Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(649 niezalogowanych)
58 Postów
Ewa Kasprzyk
(ebkas)
Nowicjusz
Zastanawiam się co ta praca ma pokazać. Polski i norweski są z dwóch różnych bajek. Może napisz dokładny temat pracy.
To co napisałeś to temat rzeka. Nie wiadomo na czym chcesz się skupić. Różnice są począwszy od pochodzenia, po gramatykę, pisownię i parę innych szczegółów. Czy będziesz pisał pracę badawczą czy tylko referat o wszystkim i niczym.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
237 Postów
iwona .
(ivka111)
Stały Bywalec
Jakie pytanie takie odpowiedzi.. chyba nie sadziles ze napiszemy ta prace za ciebie ????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
42 Posty
Mateus Z.
(Mathiasso007)
Nowicjusz
Temat rzeka moze i tak, i ivka: w ogole nie chcialem zeby mi ktos stad ( z MN ) pisal ta prace hahahh..gdybym tak chcial to nawet bym sie o to tutaj nie zwrocil tylko gdzie indziej

Co do tematu to wlasnie jak osoba wyzej napisala, wszystko od poczatku praktycznie i pokazac jakies sa moze roznice w gramatyce hmm...ja nie umiem tego tak ujac w zdanie po polsku ;/ szok!

W ogole to nauczycielka ma ta kartke gdzie napisalem o czym bym chcial pisac i ona bardzo sie cieszyla i sama mi taki temat zaproponowala. Ja chcialem w ogole sie dowiedziec czy ktos wlasnie z forumowiczow zauwazyl takie roznice.

Chodzi mi o tych ktorzy juz tu mieszkaja dluzej i maja obycie z jezykiem, i ogolnie Norwegami
Mam duze obycie z nimi, ale normalnie jest mi ciezko cos wywnioskowac co do jezyka, jedynie co moge powiedziec to jezyk nie jest tak trudny jak niektorym sie wydaje, chociaz faktem jest ze im wczesniej tu przyjedziesz (chodzi o wiek przyjazdu) tym lzej jest sie nauczyc jezyka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
42 Posty
Mateus Z.
(Mathiasso007)
Nowicjusz
Zapomnialem dodac, ze ta praca ma byc na 15-20 stron, takze do referatu to nie wiem czy moge to zaliczyc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok